• Test in servis zavor – zavorni servis

  Test in servis zavor – zavorni servis

  Zavore sodijo med najpomembnejše varnostno tehnične dele vozila. Kot vsi drugi sklopi se tudi zavore lahko pokvarijo oz. se sčasom obrabijo, zato je zelo pomembno, da se izvajajo redni pregledi in vzdrževanje. Če opazite katerega od naslednjih znakov; pretrd ali premehak pedal zavore, kovinski zvok (drsanje), zanašanje vozila, blokiranje zavor, tresenje – vibracije na volanu ob zaviranju – ti znaki lahko kažejo na okvaro zavornega sistema.

  zavore_avto

  Po pregledu in testu zavornega sistema ugotovimo ali je potreben karšenkoli poseg; menjava ali brušenje zavornih diskov, menjava zavornih oblog, menjava zavorne tekočine, obnova ali menjava zavornih čeljusti ali zavornih cilindrov.

  Za več informacij in naročilo na pregled prosimo pokličite 041 444 707.

2Komentar-jev
 • Posted by Jure Podgoršek on 24/02/2020 at 13:33

  Zdravo, sem latnik Audi A4, 1.9 tdni, letnik 2004 in imam težave z ročno zavoro, ki sedaj prime skoraj čisto na koncu oz. ko ročko potegnem navzgor.
  Kaj bi bil lahko vzrok? Strošek popravila?
  Hvala in lep pozdrav.

  Reply
 • Posted by Patrik Kogoj on 06/09/2021 at 20:37

  Pozdravljeni, za passata z vin WVWZZZ3CZGE047586 bi prosil za okvirno ceno pregleda in diagnostike zavor. Ko se avtomobil premika 5-10 km na uro in pritisnem rahlo na zavoro le ta globomo zacvili (kot da bi cvilil pod vodo). Pri vzvrstni vožnji včasih cvili celo, ko na zavoro ne pritiskam. Sklepam, da je problem pri zadnjih diskih/ploščicah.

  Kdaj bi bil možen termin pregleda in cena ter nato da po pregledu ugotovimo, kaj je potrebno menjati? Avtomobil je pri nizki hitrosti in zaviranju res glasen.

  Prilagam video voznje pri zgolj nekaj km na uro, kjer se sliši napako.

  Prosim bi za resen pregled in diagnostiko proti plačilu.

  Lep pozdrav,
  Patrik

  Reply

Leave a reply

Cancel reply